Hakovan NSA!!!

Misteriozna hakerska grupa „The Shadow Brokers“ tvrdi da su hakovali “Equation grupu” koja je bila dovođena u vezu sa NSA, kao grupa hakera sponzorisana od strane ove organizacije.

Hakovana grupa NSA hakera, gomila privatnih hakerskih alata iscurela.

Izgleda da je neko uspeo da hakuje NSA.

Nepoznata hakerska grupa tvrdi da je uspela da hakuje “Equation Group” , grupu za cyber napade povezanu sa Američkom tajnom službom NSA., i došla do većeg broja njihovih internih hakerskih alata (malvera, privatnih exploita, alata).

Teško je poverovati, ali veliki broj eksperata u oblasti cyber bezbednosti koji ispituju ovaj slučaj i podatke koji su navodno iscurili, tvrde da je istina.

 

Uz to hakeri koji se predstavljaju kao “The Shadow Brokers” nude na prodaju sve , po njima za sada najmoćnije hakerske alate i dokumentaciju za 1 milion bitcoina (568 miliona dolara).

Za “Equation Group” se po navodima kompanije Kaspersky iz 2015. godine smatra da je sponzorisana od strane Američke NSA, da je jako sofisticirana i sačinjena od velikog broja vrhunskih profesionalaca, a nezvanično se navodi da stoje i iza StuxNet, DUke, Flame i Regin napada.

Victims-map

Prema raspoloživim informacijama najviše je alata za eksploatisanje i kontrolu rutera i firewalla Američkih proizvođača, Cisco, Juniper, Fortinet. Ali ni druge kompanije nisu izostavljene. Kineska kompanija Topsec je takođe bila na meti “Equation group”.

Interesantna stvar je i to što su imena velikog broja alata ista kao i imena koja se spkominju u dokumentaciji Edvarda Snowdena, npr. “BANANAGLEE” i “EPICBANANA”…

Go to Top