## Hack or be Hacked ##

Druga eSecurity konferencija u organizaciji Udruženja eSigurnost održaće se od 25. do 27. aprila 2018. godine u Hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Svaki učesnik konferencije može da prikupi do 18 CPE bodova.

Međunarodna konferencija eSecurity je jedan od najznačajnijih IT događaja u regionu koji okuplja veliki broj profesionalaca u oblasti informacione bezbednosti. Konferencija donosi veliki broj predavanja, hands-on demonstracija, workshop-ova o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada, digitalnom životu, zaštiti IoT uređaja, kao i naprednim sistemima zaštite. Prva međunarodna konferencija u organizaciji Udruženja eSigurnost je održana 30. i 31. maja 2017. godine, a događaj je privukao preko 180 stručnjaka iz Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Posetioci konferencije su stručni ljudi: IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, IT revizori i mrežni inženjeri, kao i osobe koje rade na implementaciji bezbednosnih kontrola prilikom razvoja novih tehnologija i rešenja za mobilne uređaje i računare.

Prezentacije na konferenciji će biti grupisane u panele. Deo prezentacija biće posvećen bezbednosti bankarskog poslovanja uključujući elektronsko i mobilno plaćanje i bezbednost platnih kartica, kao i novim trendovima plaćanja, blockchain tehnologiji i digitalnim valutama. Posebna predavanja biće posvećena upravljanju bezbednošću informacionog sistema, standardima i regulativi, bezbednosti mobilnih uređaja i internet stvari (IoT). Shodno stepenu opasnosti i broju pretnji, na konferenciji će značajna pažnja biti posvećena socijalnom inženjeringu, phishing napadima i neizbežnim ransomware pretnjama. Naši prijatelji će govoriti i o temama koje dolaze nakon problema, o digitalnoj forenzici, sistemima za oporavak podataka i rezervnim kopijama.

Konferenciju prate hands-on treninzi na temu etičkog hakovanja, digitalne forenzike i bezbednosti blockchain tehnologije. Radionice su namenjene onima koji žele da vide šta ih i kako napada, zatim na koji način mogu da detektuju napade i spreče širenje, kao i svima koji su zainteresovani da saznaju nešto više o bezbednosnim problemima novih tehnologija.

Upoznavanje i druženje je svakako jedan od bitnih aspekata konferencije. Na samoj konferenciji ali i van konferencijske sale učesnici i predavači će moći da provedu kvalitetno vreme i razmene znanja i iskustva. Konferencija uključuje i Gala večeru za sve učesnike, kao i još sličnih aktivnosti i druženja.

Više informacija o učesničkim paketima možete naći na zvaničnom sajtu http://www.esecurity.rs/prijava.html.

Go to Top