„BEZBEDNA ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA MLADIH“ OSVOJILA SOMBOR!

Tinejdžeri Sombora pažljivo slušali i aktivno učestvovali u novom projektu Pokrajinskog sekretarijata za Sport i omladinu, ”Bezbedna elektronska komunikacija mladih, koga je promovisao prošle nedelje pokrajinski sekretar za Sport i omladinu, Vladimir Batez, a čija se predavanja organizuju uz pomoć predavača iz Udruženja E-sigurnost.

Nakon uspešne posete Pančevu, na zahtev školskih ustanova u Somboru, održana su predavanja na temu „BEZBEDNA ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA MLADIH“ u Somboru. Zbog velikog interesovanja, predavanja su održana u osnovnim školama „Dositej Obradović“ i „Avram Mrazović“, kao i srednjim školama, Ekonomskoj i Medicinskoj srednjoj školi u Somboru, da bi na kraju još jedno predavanje bilo održano u Domu učenika srednjih škola u Somboru.

Predavanja su sve vreme držala pažnju tinejdžera osnovaca, gde su i aktivno učestvovali u pitanjima i odgovorima na razne zamke današnjih društvenih mreža koje koriste, odnosno, interesovalo ih je treće poglavlje predavanja „Svetla i tamna strana društvenih mreža“

Srednjoškolci su pratili sve delove predavanja, a bilo je i postavljeno bezbroj pitanja na temu hakera, upravljanja mobilnim telefonima, kao i pojašnjenja svih oblika sigurne elektronske komunikacije.

Ono što je bilo specifično za ovo gostovanje u Somboru je to, što su neki učenici dolazili da slušaju predavanje više puta, što znači da je ovakav oblik edukacije omladine zavredio pažnju u današnjem modernom obrazovanju djaka u Srbiji.

 

Go to Top